Blast Chillers

Ook in úw horeca onderneming mag een blast chiller niet ontbreken.

De blast chiller ofwel blast freezer wordt in steeds meer horeca gelegenheden gebruikt. Deze snelkoeler gebruikt snel verplaatsende koude lucht om eten in een hoog tempo te bevriezen. Het voordeel hiervan is dat het eten dezelfde vorm behoud en zo min mogelijk aan vitamines en v...

Ook in úw horeca onderneming mag een blast chiller niet ontbreken.

De blast chiller ofwel blast freezer wordt in steeds meer horeca gelegenheden gebruikt. Deze snelkoeler gebruikt snel verplaatsende koude lucht om eten in een hoog tempo te bevriezen. Het voordeel hiervan is dat het eten dezelfde vorm behoud en zo min mogelijk aan vitamines en voedingsstoffen verliest. Daarnaast is het een erg handig apparaat om de productiviteit van uw keuken te verbeteren: bijvoorbeeld als er tussen de drukke werkzaamheden door nog snel iets ingevroren moet worden. Op Brinzy.nl vindt u een groot aanbod aan blast chillers.

Ontdek de nieuwste modellen van deze horeca snelkoeler

Afhankelijk van de behoefte in uw keuken kunt u kiezen uit blast chillers van verschillende maten, met een verschillend aantal lades waar het voedsel in gaat. De snelkoeler blaast ijskoude lucht over de lades met eten heen, waardoor het in een snel tempo bevriest. Daardoor gaat het de vorming van ijskristallen op het eten tegen, waardoor de buitenkant van het voedsel niet aangetast wordt en het eten minder water verliest bij het ontdooien. Dit zorgt er weer voor dat de voedingsstoffen en smaak van het eten én de textuur beter behouden blijven. Japanners gebruiken deze snelkoeler al sinds tijden om hun vers gevangen vis snel in te vriezen.

Ook voor eten wat van te voren is voorbereid, wat in een horeca onderneming simpele noodzaak is, zijn blast chillers een uitkomst. Naast het veelvuldig gebruik voor ijs, sorbets en andere nagerechten kan de blast freezer ook voor hoofdgerechten worden gebruikt. Zelfs voor gerechten die recht uit de oven komen. Gerechten en sauzen worden sneller afgekoeld dan bij afkoelen in koud water en verliezen de mooie structuur van versgemaakte gerechten hierdoor niet. U kunt voor elk gewenst resultaat een apart blast chill programma kiezen.

Bij ons kunt u terecht voor blast chillers van hoogwaardige kwaliteit en de beste merken. Of u nu op zoek bent naar een saro snelkoeler, een polar snelkoeler of liever een bartscher snelkoeler heeft, bij ons vindt u de beste merken blast chillers voor uw horeca onderneming.

Ontdekt u ons veelzijdige aanbod horeca blast chillers op horeca specialist www.brinzy.nlMore