Fornuizen

De spil van de keuken van uw horecagelegenheid is het fornuis. Daarom is het van belang dat u bij de aanschaf verschillende fornuizen met elkaar kunt vergelijken. Gelukkig vindt u op onze website een ruim aanbod met verschillende groottes en verschillende warmtebronnen.

Van gasfornuis tot keramisch fornuis

Bij het maken van een keuze kunt u e...
De spil van de keuken van uw horecagelegenheid is het fornuis. Daarom is het van belang dat u bij de aanschaf verschillende fornuizen met elkaar kunt vergelijken. Gelukkig vindt u op onze website een ruim aanbod met verschillende groottes en verschillende warmtebronnen.

Van gasfornuis tot keramisch fornuis

Bij het maken van een keuze kunt u eerst beslissen welk materiaal u het liefst heeft. Een rvs fornuis geniet meestal de voorkeur, omdat dit het makkelijkst te onderhouden is en lang mee gaat. Daarna beslist u hoeveel pitten u nodig denkt te hebben: gaat u voor een gewoon 4 pits, of toch liever voor een 6 pits fornuis? Wilt u een combinatie van een oven met horeca fornuis, of gewoon een kookplaat zonder oven? Naast het materiaal, het aantal pitten en of u een oven combinatie wilt of niet, kunt u ook kiezen voor allerlei warmtebronnen. Om u te helpen bij het maken van de keuze hebben we een aantal soorten op een rijtje gezet:
 • Een elektrisch fornuis heeft als nadeel dat het vrij lang duurt voor deze warm is. Maar is de elektrische plaat eenmaal opgewarmd, dan is hij nog lang warm na het uitzetten van het fornuis. En het is natuurlijk een stuk veiliger dan gas.
 • Gasfornuizen hebben als groot voordeel dat u meteen de gewenste warmte hebt en de vlam ook snel laag kunt zetten. Bovendien is gas goedkoper dan elektriciteit.
 • Een keramisch fornuis verbruikt de meeste energie, maar is veiliger dan gas en kan makkelijker bijgesteld worden dan elektrische kookplaten. Ook zijn ze heel gemakkelijk schoon te houden. Let er wel op dat u speciale pannen voor een keramische kookplaat aanschaft, anders gaat er onnodig veel energie verloren.


U kunt bij ons kiezen uit diverse merken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een Bartscher elektrische oven met fornuis, naast vele andere merken die stuk voor stuk hoogwaardige kwaliteit bieden.

Ontdekt u ons veelzijdige aanbod horeca fornuizen op horeca specialist www.brinzy.nl

More

Subcategorieën

 • Het koken op inductie is bezig aan een opmars. Logisch, want inductie koken heeft veel voordelen:
  • Precieze temperatuur controle. Doordat bij het koken op inductie door middel van een magnetisch veld enkel de pan verhit wordt is er geen warmte overdracht tussen de kookplaat en de pan. Doordat hier dus ook geen warmte verloren kan gaan zal een inductiekookplaat een pan sneller op de juiste temperatuur hebben en kan deze ook sneller op een andere temperatuur gebracht worden.
  • Een veiliger werkoppervlak. Een inductie kookplaat blijft, zelfs tijdens het koken, altijd koel. De ingebouwde magneten geven enkel een magnetisch veld af dat ervoor zorgt dat de pan opgewarmd wordt, terwijl u uw hand zonder zorgen op het kook oppervlak neer kan leggen
  • Beter schoon te houden. Een inductiekookplaat is een glad oppervlak dat ook nog eens koel blijft waardoor het inbakken van resten tot het verleden behoort. U neemt dit oppervlak na het koken makkelijk af en zorgt zo voor een schone, hygiënische werkplek.
  • Energiezuiniger. Bij het inductie koken wordt enkel datgene opgewarmd dat warm moet worden voor de bereiding van uw gerecht. Dit betekend dat er geen energie verloren gaat bij het nutteloos opwarmen van het oppervlak.

  De beste kookplaat inductie

  Zodra u de keuze hebt gemaakt voor inductie koken bent u bij ons aan het juiste adres voor uw inductiekookplaat. Zowel voor een eerste aankoop als vervanging van een bestaande kookplaat kunnen wij u uitstekend van geïnformeerd en professioneel advies voorzien.

  Het team van horeca specialist Brinzy.nl is u graag van dienst bij het vinden van de beste inductiekookplaat voor uw specifieke wensen en behoeftes. Of u nu kiest voor de Bartscher inductie kookplaat of de voorkeur geeft aan de CaterChef inductie kookplaat, onze brede selectie maakt dat wij altijd de juiste kookplaat voor u hebben.

 • Goed gereedschap is het halve werk. En dat geldt zeker in de keuken: voor het bereiden van een goede maaltijd is het hebben van goed keukengereedschap een absolute voorwaarde. Het fornuis is daarbij één van de belangrijkste items in de keuken. U kunt hierbij kiezen uit inductie, elektrisch, gas of keramisch. Alle vier hebben ze meerdere voordelen, maar kiest u voor elektrisch dan maakt u in elk geval een goede keuze! Waar moet u op letten bij het kopen van een elektrisch fornuis?

  Bij elektrisch koken worden de pannen verwarmd door een warme elektrische plaat. De kookplaten warmen langzaam op en koelen langzaam af, en reageert traag op veranderingen in een aanpassing aan de warmte. Daar kunt u tijdens het koken uw voordeel mee doen, bijvoorbeeld door de kookplaat al uit te zetten terwijl de pannen nog na sudderen. Vooral met sauzen en braadgerechten is dit erg handig. 
  Er is een groot assortiment elektrische fornuizen, variërend van kooktoestellen met één tot zes kookplaten, met of zonder een keukenkast of open onderbouw. Ook een elektrisch fornuis met oven is zeer multifunctioneel, of een fornuis met een elektrische multi-braadslede. Welk elektrisch fornuis u ook zoekt, Brinzy heeft voor u de beste oplossing.

  Assortiment


  Wij bieden u een uitgebreid aanbod elektrische fornuizen in verschillende groottes en met diverse mogelijkheden. Al onze kooktoestellen kenmerken zich door hoge kwaliteit en de beste merken. Zoekt u bijvoorbeeld een Bartscher elektrisch fornuis, dan heeft veel keuzes, bijvoorbeeld een klein tafelmodel met 2 elektrische platen of een eigenstandig 6 pits elektrisch kooktoestel met elektrische oven en onderbouwkast. Bartscher heeft nog veel meer keuze uit elektrische fornuizen en bij Brinzy vindt u ze tegen de scherpste prijs. 
  Ons andere topmerk is het Modular elektrisch fornuis, met name het elektrisch fornuis met oven en vier kookplaten: functioneel, esthetisch en eenvoudig schoon te houden.

  Ontdekt u dus ons veelzijdige aanbod van elektrische fornuizen op horeca specialist www.brinzy.nl.

 • Bij Brinzy vindt u een groot assortiment gas kooktoestellen. Bijvoorbeeld een 5-pits gasfornuis met elektrische oven, of een 6-pits gasfornuis met gasoven en onderbouw. Voor iedere kookliefhebber die koken op gas het fijnste vindt, is deze categorie allesoverkoepelend.

 • U wilt een keramisch fornuis kopen, maar weet niet zo goed waar u moet beginnen? Geen probleem, bij Brinzy bent u aan het juiste adres. Wij zijn de horeca specialist in Nederland en kunnen met ons zeer uitgebreide aanbod voor ieder iets passendst aanbieden. U kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor een keramische kookplaat met één of twee platen. Erg handig voor wanneer u een extra pitje nodig heeft of wanneer u wat minder ruimte hebt. Hebt u meer behoefte aan een keramisch fornuis met vier kookzones en/of een oven erbij? Ook dit kunt u gemakkelijk en snel bestellen bij Brinzy. Wellicht bent u bekend met de hoge kwaliteit van een Bartscher keramisch fornuis? Wij hebben dit krachtige merk in alle vormen en maten beschikbaar, zodat u van de hoogste kwaliteit kunt genieten tegen zeer scherpe prijzen. Keramisch koken heeft onder andere als groot voordeel dat het fornuis zo gemakkelijk schoon te maken is na afloop. Dit scheelt veel werk en tijd die kostbaar is. Daarom kunt u bij ons terecht voor zowel een keramisch fornuis met oven als een simpele kookplaat. Voor ieder is er iets passendst bij Brinzy te vinden.

  Wat kan Brinzy bieden bij een keramisch fornuis kopen?


  Wanneer u een keramisch fornuis wilt kopen, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Het is een investering die zichzelf met het juiste gebruik goed terug kan verdienen. Bij Brinzy begrijpen we dit en daarom helpen we u graag. Onze specialisten staan klaar om het juiste advies te verschaffen dat het beste aansluit op uw wensen. Of u nu een keramisch fornuis met oven wilt kopen of een kookplaat, wij staan voor u klaar. Wanneer uw bestelling meer dan 750 euro exclusief btw is, is de levering zelfs helemaal gratis. U heeft uw keramisch fornuis al binnen één tot vijf dagen binnen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u de beste service bieden voor al uw horeca wensen.

  Op www.brinzy.nl vindt u het meest uitgebreide aanbod voor een fornuis keramisch. Ontdek het nu zelf en bestel het meest geschikte fornuis tegen de laagste tarieven.

 • Brinzy.nl heeft industriebranders in het assortiment waarmee u snel en moeiteloos kookpannen of stoombakken kunt verhitten. Bekijk hieronder het assortiment!per pagina