Keukenhandschoenen

Een keukenhandschoen en met name een ovenhandschoen is een functioneel product dat aan bepaalde eisen moet voldoen. Het moet voldoende isoleren zodat het bepaalde temperaturen aan kan. Zo zijn er verschillende uitvoeringen en zien we ovenhandschoenen, bakkers en veiligheidswanten. Er zijn veiligheidswanten van katoen die al een temperatuur van 2...

Een keukenhandschoen en met name een ovenhandschoen is een functioneel product dat aan bepaalde eisen moet voldoen. Het moet voldoende isoleren zodat het bepaalde temperaturen aan kan. Zo zijn er verschillende uitvoeringen en zien we ovenhandschoenen, bakkers en veiligheidswanten. Er zijn veiligheidswanten van katoen die al een temperatuur van 200 graden celsius aan kunnen en vuurvaste handschoenen die nog verder gaan. Voor elk gebruik is er een juiste keukenhandschoen.

Er zijn ovenhandschoenen die daadwerkelijk een handschoen zijn, met vijf vingers, in een lange uitvoering of met tricotboord. Meest gebruikelijk is de veiligheidswant. Deze ovenhandschoen heeft ruimte voor vier vingers en de duim. Dit betekend dat ze een stuk makkelijker aan en uit te doen zijn. Ze worden natuurlijk niet alleen gebruikt rond de oven maar ook bij het vastpakken van hete potten en pannen. Het materiaal is behandeld zodat het vuilafstotend is en vlamvertragend.

Keukenhandschoenen kopen

Een professionele keukenhandschoen koopt men bij een horecagroothandel zoals Brinzy. Op de webshop van brinzy.nl vinden we een ruim assortiment handschoenen voor in de keuken. Variërend van Chaud Devant pannenlappen in diverse designs tot vuurvaste handschoenen, van een eenvoudige ovenwant tot bakkershandschoenen. Er zijn veilgheidswanten met verschillende afmetingen, 25 cm lang of 42 cm lang. Zo is er bij de textielaccessoires op brinzy.nl altijd een keukenhandschoen te vinden voor elk professioneel gebruik. 

U vindt geheel in de lijn van Serve Elegance keukenhandschoenen die prima passen bij de kleding van het keukenpersoneel. De kleuren misstaan niet bij de totale aankleding van de keukenbrigade. Of u zou moeten kiezen voor de ovenwanten van Chaud Devant want die zijn namelijk ook verkrijgbaar met afwijkende prints zoals rode pepers. Maar dat moet dan gezien worden als een wat minder serieuze noot in de voor de rest strakke aankleding.

Ontdekt u ons veelzijdige aanbod keuken- en ovenhandschoenen op horeca specialist www.brinzy.nl

More