Schenkkannen

Een schenkkan wordt veelvuldig in de horeca gebruikt. Denk maar eens aan een vergadering, waar regelmatig kannen of karaffen met water of sappen gereed staan voor de deelnemers. Of bij een ontbijtbuffet, gevuld met koude melk of jus d'orange. Ook zien we ze veel bij lopende buffetten of bij de lunch. Een restaurant schenkkan wordt juist weer geb...

Een schenkkan wordt veelvuldig in de horeca gebruikt. Denk maar eens aan een vergadering, waar regelmatig kannen of karaffen met water of sappen gereed staan voor de deelnemers. Of bij een ontbijtbuffet, gevuld met koude melk of jus d'orange. Ook zien we ze veel bij lopende buffetten of bij de lunch. Een restaurant schenkkan wordt juist weer gebruikt om wijn of water in te serveren.

Verschillende soorten

Een schenkkan is niet zomaar een kan. We onderscheiden hier verschillende soorten in. Zo hebben we de kleine melkkan, de grotere waterkan of de hoge smalle kan, vooral geschikt voor wijn of sappen. Deze laatste kannen bezitten geen handgreep/ beugel, iets wat bij de meeste kannen wel aanwezig is. Uiteraard is er de keus uit kannen met en zonder deksel. Verse vruchtensappen worden bij voorkeur met deksel bewaard, terwijl water ook prima zonder deksel geserveerd kan worden. Over het algemeen zijn de meeste kannen of karaffen gemaakt van glas. Maar er zijn ook kannen van rvs of porselein. Deze laatste is bij uitstek geschikt om melk in te serveren.

Glazen schenkkan

Een schenkkan kopen doet u uiteraard bij dé horeca specialist Brinzy. U vindt verschillende soorten schenkkannen in het assortiment. De glazen schenkkan is populair in zowel restaurant, bistro, café als iedere andere horecagelegenheid. Ze zijn er in verschillen uitvoeringen/ afmetingen. De schenkkan 1.0 liter is ideaal om in vergaderruimtes te gebruiken of om op tafel te zetten. De schenkkan 1.4 liter is iets groter en leent zich bij uitstek om sappen of water te serveren tijdens het ontbijt, de lunch of het diner. Ook op de grotere tafels misstaat deze kan niet. Extra groot is de schenkkan 2.0 liter. Vooral tijdens de zomer wordt deze veel gebruikt, waarin drank gekoeld kan worden met ijsblokjes. Mocht er toch een nóg grotere kan nodig zijn, dan heeft Brinzy zelfs nog de 3 liter karaf in het assortiment.


Brinzy heeft een volledig assortiment aan schenkkannen, maar ook heel veel andere artikelen die uitermate geschikt zijn voor de horeca. Ontdekt u ons veelzijdige aanbod in schenkkannen op horeca specialist www.brinzy.nl.

More


per pagina